top of page
GuideTiina_merkki.png
opastiina.jpg
EDUCATION

  • wilderness and nature guide (Inari)

  • kayaking guide

  • forest engineer at Evo Forest College

  • specialized in: adventure and physical education, herbs, plants, animals and environmental education

  • I have been an active athlete all my life, i.e. racing and hiking, marathon running, kayaking and church boat rowing (where I won gold in the Mikkeli rowing women's team)

SaimaaGeopark-Partner_logo_suoja-alueella_alle15mm (002).jpg

Löydä luontoyhteytesi OpasTiinan kanssa

Opastan tuntemaan Saimaan järvien, metsien ja kalliovuorien hengen ja tarinan, kunnioittamaan luontoa. 

Luonto-ohjelmani ohjaavat sinut kaikin aistein näkemään ja tuntemaan Saimaa Geoparkin huikeita nähtävyyksiä: Neitvuori,  Haukkovuori, Kuvavuori-Kaarnavuori, Uimasalo, Astuvansalmen kalliomaalaukset Saimaan Unescon luonnon ja kulttuuriperinnön järvipuiston oppaan, saimaalaisen ja Saimaa Geopark -partnerin asiantuntemuksella.

Kauttani pääset myös pyöräilemään suositulla Puumalan saaristoreitillä ja Vihreän kullan kulttuurireitillä.

RAKASTU KANSSANI MELONTAAN JA SAIMAAN LUONTOON omatoimisesti tai opastetusti Saimaan keväisistä norpparetkistä valon juhlaan ja elokuun kuutamoiltojen taikaan.

Saimaan melontavedet lumoaa melojan kauneudellaan ja Saimaannorpan näkemisellään. Hiljaa liikkuvan melojan kanootti voi yllättäen lipua norpan luo, erityisesti keväällä norppa makoilee lepokivillään. Tällöin melojan tulisi kunnioittaa uhanalaisen norpan kotialuetta

ja siirtyä hiljaa kauemmaksi katselemaan kiikareilla onnekasta luontohetkeä -norpan näkemistä.

Pistohiekan saaristo, Luonteri -Lietvesi-Yövesi -Louhivesi -Liittokivenselkä-  Katosselkä, Pihlajavesi -saariston elävää luontoa ja kauniita luontopaikkoja

Opastetuilla retkilläni pääset parhaiten ja turvallisesti tuntemaan saariston luontoa ja bongaamaan norpan ja kuulemaan  tarinoita norpasta. Oppimalla turvallisen melonnan taitoja voit nauttia melonnan ilosta ja kauniista saaristoluonnosta. 

 

Voit osallistua viikko-ohjelmieni retkille tai tilata oman saaristoretkesi; kesäyön valon melontaa, luontoyö Rokansaaressa, luontoateriat ja retkipalat tai opastuksen Neitvuorelle yms. muille Geopark-kohteille.

Melontapalvelun kautta saat kanootit ja unelmasi reitin omatoimiselle retkellesi: kanootin, kartan ja reittivinkit ja lyhyen  melontatekniikka -turvaohjeistuksen sekä norppaystävällisen retkeilyinfon. Taiga-tilani melonnan ja majoituksen voi yhdistää Puumalansaaristoreitillä pyöräilyyn (katso kuvat).

 

Palvelupisteet:

  • Anttolan satama

  • Pistohiekka (Pistohiekanraitti 33)

  • Taiga-tila - kanootit ja melontamajoitus ja sauna (Rakokiventie 270)

  • Omalle lomapaikallesi lähiseudulla

virkisty.png
bongaasaimaan.png
opierataidoista.png
parhaatretkivinkit.png
kajakkimellonanabc.png
Opastetut retket, välinevuokraus, Taiga-tila
varattavissa nyt myös verkosta!
SpiritGuideSaimaa_Kartta.jpg
Tiina katsoo horisonttiin.jpg
bottom of page